نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد مصرف روزانه یک تا سه فنجان قهوه ممکن است خطر مرگ زودرس را کاهش دهد، البته به شرط آنکه میزان شکر و خامه اضافهشده محدود باشد.
به گزارش مهر به نقل از هلثدی نیوز، مطالعهای که توسط گروهی از پژوهشگران دانشگاه تافتس انجام شده، بیش از ۴۶۰۰۰ فرد بزرگسال آمریکایی را طی سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار داده است. این تحقیق نوع قهوه مصرفی افراد (کافئیندار یا بدون کافئین) و مقدار شیرینکنندهها و چربیهای اشباعشده افزودهشده را در کنار آمار مرگومیر، بیماریهای قلبی و سرطان تحلیل کرده است.
نتایج کلیدی پژوهش به شرح زیر است:
- نوشیدن روزانه حداقل یک فنجان قهوه کافئیندار، با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ به هر علت همراه بوده است.
- مصرف دو تا سه فنجان در روز این اثر را تا ۱۷ درصد افزایش داده است.
- هیچ ارتباط معناداری میان مصرف قهوه و مرگ ناشی از سرطان شناسایی نشده است.
تحلیلها نشان دادند افرادی که قهوه را سیاه یا با مقدار اندک شکر و چربی مصرف میکنند، بیشترین بهرهمندی سلامت را تجربه میکنند. در این تحقیق، “قند کم” معادل نیم قاشق چایخوری و “چربی اشباعشده کم” حدود یک گرم در هر فنجان تعریف شده است؛ برابر با پنج قاشق غذاخوری شیر ۲ درصد یا یک قاشق خامه کمچرب.

نویسنده ارشد این تحقیق، فِنگ فِنگ ژانگ، ضمن تأکید بر فراوانی مصرف قهوه در میان مردم جهان، گفت: «با توجه به اینکه نیمی از بزرگسالان روزانه حداقل یک فنجان قهوه مینوشند، بررسی تأثیرات آن بر سلامت عمومی اهمیت زیادی دارد.»
با اینکه دادههای این تحقیق بر اساس گزارشهای خوداظهاری شرکتکنندگان جمعآوری شده و ممکن است دقیق نباشد، اما نتایج از این فرضیه حمایت میکنند که مصرف متعادل قهوه، بهویژه بدون افزودنیهای مضر، میتواند بخشی مفید از یک سبک زندگی سالم باشد.