اعلام پیشرفت ۲۰ درصدی خزانه‌گیری شالیزارهای گیلان؛ نشاء برنج از اوایل اردیبهشت آغاز می‌شود

0
خزانه گیری ۲۰ درصدی شالیزارهای گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از انجام عملیات خزانه‌گیری در ۲۰ درصد از زمین‌های شالیزاری این استان خبر داد و اعلام کرد: جدول زمان‌بندی کشت برای اراضی تحت پوشش شبکه‌های آبیاری و خارج از آن، تدوین و به کشاورزان ابلاغ شده است.

صالح محمدی با اشاره به جایگاه محوری کشاورزی در اقتصاد گیلان که حدود ۵۰ درصد آن را تشکیل می‌دهد، بر اهمیت کشت برنج به عنوان مهم‌ترین فعالیت کشاورزی استان تاکید کرد. وی افزود: گیلان با دارا بودن بیش از ۲۳۰ هزار هکتار شالیزار، وسیع‌ترین سطح زیر کشت برنج در کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین از انجام شخم اولیه در ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان، معادل ۵۵ درصد کل اراضی، خبر داد و تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های مناسب اخیر و ذخیره‌ی ۱۳۰ میلیون مترمکعبی آب در خاک شالیزارها، عملیات شخم اولیه پیش از رهاسازی آب سد سفیدرود در اراضی داخل و خارج از شبکه‌ی آبیاری همچنان ادامه دارد.

محمدی با اشاره به رعایت تقویم زراعی توسط کشاورزان استان در سال‌های اخیر و موفقیت آنان در عبور از تنش‌های آبی و برداشت محصول مطلوب، اظهار داشت: امسال نیز این جدول زمان‌بندی کشت، هم برای اراضی تحت پوشش شبکه‌های آبیاری و هم برای اراضی خارج از آن، تهیه و ابلاغ شده است. وی زمان مناسب برای شخم، خزانه‌گیری، پادلینگ و نشاء را اعلام کرد و یادآور شد: کشاورزان در اراضی خارج از شبکه‌ی سد، از ابتدای اردیبهشت امکان نشاءکاری خواهند داشت، در حالی که این عملیات در اراضی داخل شبکه از هفته‌ی دوم اردیبهشت آغاز می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تامین و تخصیص کود اوره مورد نیاز استان خبر داد و بیان کرد: میزان توزیع کود اوره تا به امروز، هزار تن بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته بوده و حواله‌ی حمل ۳۵۰۰ تن دیگر نیز به استان ارسال شده و ۳۸۰۰ تن دیگر نیز تخصیص یافته است. وی همچنین از عدم وجود عقب‌ماندگی در تامین کودهای فسفاته و پتاسه خبر داد.

محمدی با تاکید بر توزیع کود بر اساس سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در سامانه‌ی پایش کودی، از وجود بیش از ۴۹۰۰ دستگاه تراکتور برای انجام شخم اولیه در استان خبر داد. وی همچنین با اشاره به اینکه ۱۷۱ هزار هکتار از شالیزارهای استان از آب سد سفیدرود تغذیه می‌شوند، تاکید کرد: ۶۷ هزار هکتار دیگر از منابع آب محلی نظیر آب‌بندان‌ها، چاه‌ها و رودخانه‌ها استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مدیریت منابع آب را با دو رویکرد سازه‌ای و غیرسازه‌ای دانست و عنوان کرد: در سال گذشته ۳۰۰ هکتار از شالیزارها تجهیز و یکپارچه‌سازی شده‌اند که این امر به مدیریت منابع آب و توسعه‌ی مکانیزاسیون کمک می‌کند. همچنین، ۱۲ کیلومتر انتقال آب با لوله (کم‌فشار) نیز انجام شده است. وی از انتقال آب تحت فشار برای ۴۵۰ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان، لایروبی ۱۶۰ هکتار از آب‌بندان‌ها و اجرای ۳۰ کیلومتر لاینینگ خبر داد و افزود: امسال نیز ۳۰۰ هکتار دیگر از آب‌بندان‌ها لایروبی، تعمیق و بازسازی خواهند شد.

محمدی مدیریت منابع آب غیرسازه‌ای را شامل استفاده از بذرهای اصلاح‌شده و مرغوب، رعایت تقویم زراعی، استفاده از کودهای فسفاته و پتاسه، عدم آبیاری غرقابی، مبارزه بیولوژیکی با آفات و غیره دانست. وی در پایان از بهبود شرایط بازار برنج در سال جاری با مدیریت تولید، واردات و توزیع خبر داد و خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود تا نقش واسطه‌ها در بازار برنج کاهش یابد.

مجله خبری آرمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *