مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان از ثبت ۲۶۰۰ موقوفه جدید به همت خیرین در این استان خبر داد. نکته قابل توجه این است که ۹۶ درصد از این موقوفات با نیت ساخت، نگهداری و خدمترسانی به مساجد وقف شدهاند.
تأکید بر نیازهای روز جامعه در وقف
حجتالاسلام محمد کاروند، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان، با اعلام این خبر، از واقفان خیراندیش کردستانی قدردانی کرد. او با اشاره به اینکه تنها چهار درصد از موقوفات استان به سایر حوزهها اختصاص یافته، تأکید کرد که توسعه وقف نیازمند گذر از نگاه سنتی به مسائل روز است.
کاروند مهمترین نیازهای کنونی استان را در حوزههای بهداشت و درمان، اشتغالزایی، آموزش و ازدواج جوانان دانست و ابراز امیدواری کرد که واقفان خیراندیش در وقفهای آتی خود، این امور را نیز مدنظر قرار دهند. این رویکرد، نشاندهنده لزوم تطبیق سنت حسنه وقف با نیازهای پویای جامعه برای حداکثر بهرهوری اجتماعی است.

تلاش برای ترویج وقف و ایجاد اشتغال پایدار
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان به اقدامات این اداره در راستای ترویج سنت حسنه وقف و معرفی نیازهای روز جامعه به واقفان اشاره کرد. در همین راستا، تاکنون ۱۴ کارگاه خیاطی و صنایع دستی راهاندازی شده و به ۵۵ خانواده نیازمند در روستاهای استان، دام اهدایی شده است. این اقدامات، نشاندهنده ورود عملی اداره اوقاف به حوزه ایجاد اشتغال پایدار و کمک به معیشت خانوادههای محروم است.
وقف، به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای توسعه اجتماعی و اقتصادی در اسلام، همواره نقش مهمی در رفع نیازهای جامعه ایفا کرده است. با جهتدهی وقف به سمت نیازهای مدرن و توسعه پایدار، میتوان اثرات مثبت آن را بیش از پیش در جامعه مشاهده کرد. آیا با فرهنگسازی مناسب، میتوانیم شاهد افزایش وقف در حوزههای بهداشت، آموزش و اشتغال در کنار سنتهای دیرینه باشیم؟